Danmarks Brydeforbund optager Armbrydning som aktivitet 

Forbundet har med en lovændring banet vej for at optage armbrydere som enkeltmedlemmer under Danmarks Brydeforbund

Ved det årlige repræsentantskabsmøde i Danmarks Brydeforbund, blev der vedtaget en lovændring, således at det bliver muligt for forbundet at optage enkeltmedlemmer. Denne lovændring baner i første omgang vejen for, at Armbrydning i Danmark kan organisere sig under Danmarks Brydeforbund.

En henvendelse fra Tonni Christensen, som er udpeget af det internationale Armbrydningsforbund (WAF – World Armwrestling Federation) til at varetage og organisere armbrydning i Danmark, gav anledning til et uformelt møde om mulighederne for et eventuelt samarbejde og om muligheden for at komme ind under Danmarks Brydeforbund, ligesom der blev talt om eventuelt at afvikle DM sammen.

Tonni ønsker et fundament som er under DIF og dermed også med regelmæssig dopingkontrol.

Armbrydning er ligesom brydning en lille idrætsgren i Danmark, men stort andre steder i verden. Ifølge WAF er der ca. 100.000 registrerede armbrydere på verdensplan, hvor de førende lande er Kasakhstan, Rusland, Tyrkiet og Sverige. Lande hvor sporten er under voldsom udvikling er USA, Letland, Norge og hertil kommer Danmark, som også er ved at være godt med og ved dette års verdensmesterskaber deltog der 920 atleter.

Vil du vide mere om Armbrydning i Danmark, så kig ind på armbrydning.dk og her kan du også skrive til Tonni Christensen for yderligere information.

Er der spørgsmål til Danmarks Brydeforbund omkring samarbejdet, kan presseansvarlig og næstformand Søren Hyllegaard kontaktes på presse@brydning.dk eller tlf. 20933108.

Vi ser frem til godt samarbejde.


af Palle Nielsen, formand for Danmarks Brydeforbund - 01.07.2019