Guld-Rajbek er klar til VM

Rajbek er den første dansker i aktion af i alt tre brydere, der skal kæmpe til VM de næste tre dage

Første dansker i aktioner er Rajbek Bisultanov, der kæmper i 82 KG vægtklassen. Rajbek der i denne sæson er blevet seniorbryder, har haft et rigtigt godt år sportsligt. Hans karriere hidtil, toppede i april da han fortjent blev kåret som europamester. Rajbek er dog ikke ubekendt med internationale topresultater. Sidste år bød nemlig på U23 EM guld og U23 VM sølv. Kort sagt er Rajbek en bryder der har sin plads i toppen af den internationale elite.

Bisultanov har med sin EM medalje opnået en rangeringsplads som nummer fire til VM. Indplaceringen i sig selv giver ikke nødvendigvis nogen fordel i turneringen, og det er fredagens lodtrækning også et godt eksempel på.

Hård lodtrækning til Rajbek

Rajbek starter i 1/8-delsfinalen mod vinderen af kampen mellem Kourinnoi (SWE) og Levai (HUN). Forbundets Sportschef Thor Hyllegaard betegner kort og godt lodtrækningen som værende ’hård’.

“Rajbek sidder over i første runde, og skal møde vinderen af Kourrinoi fra Sverige eller Levai fra Ungarn i 1/8 finalen. Ungarske Levai vandt blandt andet U23 EM i år 2019. Derudover så blev han senest Nr.2 til den stærke turnering Grand Prix Of Germany, hvor kun russiske Roman Vlasov kunne slå ham. (Dobbelt olympisk mester). Kourinnoi har Rajbek haft to tætte kampe med i år, senest i tyskland til Grand Prix of Germany, hvor Rajbek trak det længste strå med en 4-3 sejr.” udtaler Thor Hyllegaard til BRYDNING.dk.

(Rajbek løfter sin modstander til EM tilbage i april måned. Foto: United World Wrestling)

Thor Hyllegaard spår dog alligevel gode chancer for Rajbek til VM

Vores Sportschef Thor Hyllegaard spår gode chancer for Rajbek: -"Der er god mulighed for at veksle EM-guld til en VM-medalje. Selvfølgelig skal han ramme dagen og have marginalerne på sin side, men i en meget stærk 82 kg-klasse, hører han til blandt de bedste i verden." Thor forsætter -"Hans form og mentale tilstand er bedre end til EM, og det giver forhåbninger om en god præstation ved VM."

Dette års VM er et kvalifikationsstævne til næste års OL i Tokyo, så der er om muligt endnu mere på højkant i de kommende dages tid hvor VM står på. Man opnår en kvalifikationsplads til Danmark, ved at ende blandt de seks bedste brydere.

Kamptidspunkter

Vil du følge Rajbeks kampe, så skal du følge med i disse tidsrum:

Lørdag

Indledende runder kl. 07.00

Semifinaler kl. 14.00.

Søndag

Repechagekampe kl. 07.00

Finalekampe kl. 15.00

(Alle tidsangivelser er dansk tid.)

Sådan følger du med hjemme i stuen

Følg vores VM dækning på forbundets Facebookside. Her er videointerviews med de medrejsende fans, sportschefen og bryderne. Der kommer også løbende resultatformidling på selve stævnedagene.

Husk at 'Synes godt om' vores side, vælg at du vil se indlæg fra os først, under menupunktet 'Følger'. 

Danmarks Brydeforbund er også kommet på Instagram. Her kan du se indlæg fra bryderne selv! Så hvis du ikke kan få nok af brydning og internationale mesterskaber, så kom med på vognen og vær med på Facebook og Instagram.

Sidst men ikke mindst kan du se kampene live på United World Wrestlings hjemmeside.

Læs mere:

"Den første danske europamester i brydning i 93 år mangler statsborgerskabet" DR.dk 13-09-19

"Herning-brydere udtaget til VM" Herning Folkeblad 09-09-19


af Michael Yde - 13.09.2019