En af Alsia’s tunge drenge er død

Arne Engelbreth Jensen, Augustenborg, er død 76 år. Han blev ramt af en kræft-sygdom, som han kæmpede forgæves imod.

Arne Jensen var med i Brydeklubben Alsias storhedstid i 60’erne og 70’erne, hvor Alsia på det tidspunkt og årtier forinden var en magtfaktor i dansk brydning. På det tidspunkt var det utroligt svært at komme på Alsias kamphold, og især i den tunge ende af vægtskalaen var brydeklubben fra Sønderborg dominerende og havde en perlerække af brydere.

Alsia kunne næsten stille et helt brydehold i den tunge ende af vægtskalaen med navne som Walter Kleemann, Arne Jensen, Finn Marek, Gunnar Jespersen og Ole ”Smøl” Hansen.

Arne Jensen opnåede to danske mesterskaber og en række andre placeringer og medaljer ved danske og jyske mesterskaber. Og Alsiabryderne var i bogstaveligste forstand tunge, og der går mange anekdoter om Alsia-bryderne ind- og udland.  I 70’erne ved de jyske mesterskaber i Horsens kom Arne Jensen for alvor i medierne. I en sværvægtskamp gik han simpelthen gennem det podie, som bryderne dystede på.

(Fra venstre: Walter Kleemann, Finn Marek og Arne Engelbreth Jensen. Foto: Privat)

Arne Jensen er født i Hejls ved Kolding og flyttede som dreng med sine forældre til Huholt ved Sønderborg. Han blev uddannet som slagter i den tidligere og hæderkronede slagterforretning Kurzke i Jernbanegade i Sønderborg.

Siden kørte han taxa og blev flyveleder i Sønderborg Lufthavn. Han tog certifikat som pilot og fløj for Cimber Air. Da gruppen Vos-pigerne havde engagementer rundt omkring i landet, var det med Arne Jensen som pilot ved styrepinden. Han har også fløjet med Alsia-bryderne.

Han stoppede som pilot i 2003, men arbejdede videre i lufthavnen. Arne Jensen var god til mange ting, han var en ivrig amatør-fotograf og var også med i det sociale arbejde ved at køre medlemmerne i OK-klubben i minibus til forskellige arrangementer.

Arne Jensen efterlader hustruen Krista og døtrene Anette i Flensborg og Henriette i Aarhus.

Æret være hans minde.


af Tage Christensen, BK Alsia - 30.09.2019