Tiltag for inddæmning af coronasmitte

Regeringen anbefaler kraftigt, at indendørs idræt lukkes ned i to uger. Danmarks Brydeforbund bakker op om anbefalingen og opfordrer desuden til, at klubberne lukker ned for aktiviteter i samme periode.

Statsminister Mette Frederiksen annoncerede igår en række nye tiltag i kampen for at dæmpe udbredelsen af coronavirus. Blandt andet blev det anbefalet kraftigt fra regeringens side, at alle frivillige foreninger indstiller indendørs aktiviteter i to uger.

”Fra idrættens side bakker vi op om og følger de krav og anbefalinger, som kommer fra myndighederne. Også selvom det er nogle tiltag, som rammer dansk idræt ekstremt hårdt. Idrætten handler i sin grundessens om at samle mennesker i fællesskaber og komme hinanden ved – både i forhold til udøvere og tilskuere – og det er ikke muligt i den kommende tid,” siger direktør for DIF, Morten Mølholm Hansen og tilføjer.

Regeringens opfordring går på indendørs idræt, men DIF anbefaler desuden sine specialforbund også at aflyse udendørs idrætsforeningsaktiviteter i samme periode for at støtte op om bestræbelserne på at dæmpe udbredelse af smitten.

”Det er en situation, som er uden fortilfælde for idrætten, og som ingen har kunnet forestille sig eller forberede sig på. Der ligger nu et vigtigt arbejde foran os alle med at skabe et overblik og finde løsninger i et samarbejde med myndigheder, forbund og idrætsforeninger.”

Regeringen opfordrede desuden til at undgå alle forsamlinger med over 100 deltagere i samme periode. Derfor er DIF’s anbefaling til idrætsforeninger og forbund også at aflyse generalforsamlinger og større kursus- og mødeaktiviteter.


af Michael Yde - 12.03.2020