Sådan holder vi DM

Til trods for coronakrisen er det atter ved at være tid til de danske mesterskaber. Vi starter således sæsonen med DM for drenge- og pige-/kvindebrydere i september måned.

Brydeklubben FFI i Frederikshavn er den 26. – 27. september 2020 vært for de danske mesterskaber i græsk-romersk og fristilsbrydning, for kategorierne drenge og piger/kvinder. Mesterskabet afholdes i den store hal i Arena Nord, så der er god plads til at afholde DM med alle coronaforholdsregler. Vi ser frem til at tage imod jer ved et DM med god plads og trygge rammer - corona til trods. Der bliver kæmpet både lørdag og søndag, og som noget nyt vil Danmarks Brydeforbund stå for et arrangement lørdag aften. Vi glæder os til at fortælle mere om dette i et separat indlæg inden DM.

Efterårets mesterskaber kommer til at være anderledes end vi plejer

DM vil foregå lidt anderledes end normalt. Som du nok allerede ved, er ungdom og juniorkategorierne blevet flyttet til en anden dag, således vi kan overholde forsamlingsforbuddet samt begrænse smitterisikoen. Vi kan også fortælle allerede nu at drengenes indvejning om lørdagen også vil gælde om søndagen hvor der kæmpes i fristilskategorien. Danmarks Brydeforbund og Officialsudvalget har lavet en drejebog for hvordan brydestævner skal foregå indtil videre. Dokumentet er opdelt efter interessenter, således kan man som fx stævnearrangør, bryder eller tilskuer slå op på den side som er skrevet til netop dig.

Du kan læse drejebogen om brydestævner og corona her.

Bestyrelsen for Danmarks Brydeforbund har udstedt en dispensation fra Mesterskabsregulativet

Pga. den meget skiftende situation vi i øjeblikket står i, med talrige småændringer af store og små ting, har det vist sig nødvendigt med en generel dispensation fra Mesterskabsregulativet gældende for resten af året. Det skal være muligt for Dansk Brydeforbunds delegerede, at tilrette på dagen såfremt der opstår behov for små tilpasninger undervejs. Andre afvigelser fra Mesterskabsregulativet kender I allerede. Eksempelvis gælder indvejningen til DM for drengebrydere for begge dage, samt DM Ungdom og Junior afholdes på én dag, men hvor man må deltage til begge mesterskaber. Således tilgodeser vi henstillingerne fra sundhedsmyndighederne, såvel som der opnås større råderum for at afvikle et godt mesterskab under omstændighederne.

Vi håber at I vil tage eventuelle udfordringer Vi sammen måtte støde på, med oprejst pande - det er trods alt bedre at kunne afholde tilpassede stævner end helt at måtte aflyse.

Det er vigtigt at alle der deltager til stævner fremadrettet er opmærksomme på de regler og henstillinger som værtsklubben kommer med. Ligeledes gør vi opmærksom på at Sundhedsmyndighederne kan ændre anbefalingerne, hvilket igen kan afstedkomme at vores retningslinjer ændres.

Vigtig information til tilskuere

Kære tilskuer til efterårets brydekampe - Vi har brug for din hjælp!

Pga. Corona kommer stævnerne i efteråret til at foregå anderledes end vi er vant til. Som tilskuer skal du som noget nyt orientere dig ift. hvordan du skal agere og fx hvor du må opholde dig i hallen. Du kan læse vores artikel fra d. 1. september her.

Reglerne er en forudsætning for at vi kan tage til brydestævner

Det er vigtigt at man som træner, bryder og tilskuer følger de henvisninger man får af officials samt værtsklubben - ellers kan vi ikke tage til stævner med hinanden. Vi håber at Du vil være med at til at dele budskabet med de andre forældre og frivillige som tager til brydekampe i den kommende tid. Du kan hjælpe allerede nu, ved at benytte den blå Facebook "Del knap" nedenfor.


af Michael Yde - 08.09.2020