BRYDEKLUBBEN THROTT ER NOMINERET TIL IDRÆTTENS FRIVILLIGHEDSPRIS 

Idrætssamvirket, Idræt i Aarhus og Jutlander Bank sætter hvert år fokus på frivillige med denne flotte pris, som vi er meget stolte over at være nomineret til - igen. I 2019 var vi ligeledes nomineret, men dengang var det de gode folk i Aarhus Beachvolley Club der løb med titlen!

Prisen uddeles i forbindelse med SPORT OPEN AARHUS by Aarhus Kommune fredag 3. september.
 
Her er et lille uddrag fra indstillingen af Thrott:
Brydeklubben Thrott har i nu 102 år været drevet af frivillige, der har udviklet et enestående sammenhold for børn og voksne.
Årligt leverer arbejde fra Brydeklubben Throtts frivillige indtægter for 750.000 til klubben, når bestyrelse, hjælpere, trænere, forældre og venner af klubben yder frivillige timer til Loppemarked, Torvedag, afholdelse af Brydestævner, Juletræssalg, Koncert og motionsløbshjælp. I alt mere end 15.000 arbejdstimer, som når det bliver sat i relation til en medlemsskare på ca. 100 medlemmer – bliver ganske imponerende!
 
Den sociale relation mellem klubbens frivillige er ganske stor, eksemplificeret ved at rigtig mange forældre til brydere, fortsætter deres gang i Brydeklubben Thrott mange år efter at deres børn eventuelt er stoppet som aktiv i sporten.

Fokus på frivillighed under corona 

Under Corona har det for os, som for alle andre været svært at dyrke fællesskabet og frivilligheden. Dog har vores store frivillig-arrangementer som Loppemarked og Juletræssalg kunnet afholdes, men hjælp til ture og stævner har der ikke været behov for. Så hvordan sætter man fokus på frivillighed, sammenhold og hylder dem, der får tingene til at ske i Thrott?
 
Fra starten af 2021 søsatte vi #FrivilligFredag på vores Facebookside. I en tid hvor de fleste af os har siddet derhjemme, har det skabt begejstring, hype, sammenhold, virtuelle high-fives. Og samtidig, når vi ikke som vanligt har haft mulighed for at hylde de der vinder medaljer til klubben, har det været en enestående mulighed for at hylde alle dem, der står bag bryderne. Mens alle frivillige får et fortjent skulderklap, viser vi også at vi er et attraktivt og stort fællesskab af frivillige, hvor du aldrig er alene, det er sjovt at bidrage sammen med andre, og vi hjælper hinanden.
 
Vores hyldest til de frivillige startede første fredag i 2021 og vi har – stort set – hyldet en ny frivillig hver fredag, lige siden.
 
Efter sommerferien er der nye frivillige der skal have deres velfortjente, virtuelle skulderklap, for trods Corona, har der formentlig aldrig været flere frivillige i Thrott, så der er fantastisk mange at hylde!
 
I al beskedenhed mener vi, at Brydeklubben Thrott har fortjent at vinde denne flotte pris, og sker det, går pengene til en stor fest for alle de frivillige: både de rutinerede, de nye – og de kommende.
Prisen uddeles i forbindelse med SPORT OPEN AARHUS by Aarhus Kommune fredag 3. september.
De øvrige nominerede er AGF Svømning og Højbjerg Badminton Klub.


af Brydeklubben Thrott - 06.08.2021