FFI æresmedlem er gået bort 

Mindeord - På vegne af gamle bestyrelsesmedlemmer i FFI´s brydeafdeling skriver tidligere formand Bjarne Nielsen følgende mindeord over æresmedlem i FFI´s brydeafdeling Gunnar Pedersen.

Det er med stor sorg at Vi må meddele at Gunnar Pedersen er gået bort.

Gunnar startede som aktiv bryder i 1946, 10 år gammel, i Thor Vejgaard, der på daværende tidspunkt var en af de førende klubber i landet, hvor uniformen bestod af badebukser eller shorts og bare tæer, sidenhen blev der råd til et par brugte brydestøvler og en trikot.

(Gunnar Pedersen. Privatfoto)

Værnepligt til søs trak Gunnar til Frederikshavn

Som 18-årig brydede han op med de bedste i Danmark, men brydekarrieren stoppede da han valgte at tage til søs og efterfølgende aftjente sin værnepligt.

I 1959 flyttede han til Frederikshavn, hvor han ganske kort havde kontakt med brydeklubben, inden familien flyttede fra byen pga. job, en rum tid. Omkring 1969-70 var familien tilbage i byen og brydeklubben kontaktede ham, da nogle ildsjæle var i gang med at få klubben op at stå igen og de manglede en træner til deres drenge- og ungdomsafdeling.

Han var træner/leder i årene frem, samtidig med at han også gik ind i bestyrelsen, - han havde et såkaldt ”heldagsfritidsjob”, som han selv benævnte det.

I 1974 var han materialemand i forbindelse med opførslen af Atlet Centret, hvor han stod for alt inventar, lavet på Alpha Diesel der var den glade sponsor på projektet. Gunnar havde ansvaret for det sjak der lavede alt lige fra omklædningsmøbler, borde, til vægtstænger mm.

Han var med til at få gjort FFI´s brydeafdeling til en af de førende i landet. Bl.a. var han en stor drivkraft i forbindelse med at få store internationale stævner til byen, såsom EM for juniorer i 1984.

Han havde en finger med i spillet i stort set alt, dog med en undtagelse – dommergerningen overlod han helst til andre.

I 1996 gik han på pension efter at have brugt de sidste 25 år af sit arbejdsliv på det daværende værft Danyard, samtidig med startede han sammen med Jørgen Christensen ”Blæksprutten”, en klub for folk over 60, der fortsat var aktive. Her var han formand i 20 år, hvor han var med til at skabe en klub, der foruden sportslige aktiviteter også arrangerede rejser.

Gunnar var en ildsjæl, og heldigvis for ham, var familien også engagerede, så alt gik op i højere enhed, så ”heldagsfritidsjobbet” kunne leves fuldt ud.

Vores tanker går til børnene Dorthe og Jesper. 


af Bjarne Nielsen, tidl. formand i Ffi´s brydeafdeling - 20.01.2022