Sportspsykolog hjælper Throtts brydere

Tine Randrup-Thomsen, uddannet psykolog ved Aalborg Universitet og mangeårig landsholdsspiller og College spiller i USA i Basketball, er ny i Thrott teamet. Her står hun for den mentale del af træningen og forberedelse af Throtts brydere.

En god bryder er teknisk dygtig, stærk, lynhurtig – alt sammen noget en normal brydetræning indeholder og de fleste træner hver eneste dag. Som et naturligt tillæg til det, har Thrott nu tilknyttet Tine Randrup-Thomsen, som mentaltræner og sportspsykolog.

”Mentaltræning er et vigtigt redskab, hvis man vil udvikle sig som atlet. Jeg arbejder ud fra den filosofi, at hvis man vil blive bedre på brydemadrassen, så bliver man nødt til samtidigt at arbejde med sig selv udenfor madrassen. Derfor arbejder vi bl.a. med koncepter såsom stresshåndtering, nervøsitet og hvordan man præsterer under pres, for at bryderne kan opbygge stærk mental ballast”, fortæller Tine Randrup-Thomsen, der selv har haft sin opvækst i Åbyhallen, hos vores naboer i AAIF Basketball. Herefter drog hun til USA, hvor hun studerede og spillede Collegebasket på 3 forskellige Colleges, ligesom hun er noteret for 45 ungdoms - og seniorlandsholdskampe.

Sportspsykologi kan hjælpe brydere med at levere toppræstationer

Sportslig ansvarlig i Thrott, Esben Fonnesbek tilføjer: ”I Thrott tror vi på at mentalt stærkere brydere, skaber bedre resultater, større trivsel og bedre ”sport-life-balance” og vi interesserer os både for præstationer på brydemadrassen og mennesket bag dem. Alt det der sker udenfor sporten har betydning for det der sker i sporten – derfor tager sportspsykologi udgangspunkt i det hele menneske. For os handler sportspsykologi både om at få det optimale ud af den daglige træning, om at kunne levere en toppræstation i konkurrencer, om at håndtere uddannelsen, vennerne, kæresten, forældre – og alt andet der sker i livet”.

Tine var tidligere tilknyttet ESAA som mentaltræner og har i den forbindelse coachet flere af bryderne, men i denne sæson er det altså lykkedes at få Tine med som Sportspsykolog som en fast del af Teamet i Thrott.

Endnu engang velkommen på holdet, Tine!


af Esben Fonnesbek Zwergius, BK Thrott - 09.07.2022