VM sølv til Turpal Bisultanov

Turpal Bisultanov endte med sølvmedalje ved VM i Beograd efter finalenederlag mod hjemmepublikummets serbiske yndling Zurabi Datunashvili.

Lad os starte med at slå én ting fast der står lysende klart - Turpal har atter sat en tyk streg under, at han hører til verdens allerbedste brydere. Den blot 20-årige Turpal Bisultanov er allerede europamester og kunne i weekenden også skrive VM finalist for seniorer på CV'et. Endvidere er han særdeles konsistent i sine sportslige resultater, da Turpal har kæmpet sig til sin sjette EM/VM-semifinale i træk!

Turpal tabte som det er de fleste bekendt 2-6 i VM-finalen i 87 kiloklassen søndag aften. Dette skete i Stark Arena i Beograd i en godt fyldt hal med plads til knapt 20.000 tilskuere. Blandt tilskuerne var en større flok danske roligans der lydmæssigt så rigelige kunne hamle op mod hjemmebanepublikummet.

(Turpal Bisultanov mod Zurabi Datunashvili. Foto: Danmarks Brydeforbund)

En flyvende mare beseglede kampen

Lad der ikke være nogen tvivl om at den mere end 10 år ældre Datunashvili er meget mere erfaren og blandt andet kan pryde sig med titlen forsvarende verdensmester. Dette demonstrerede han da også da han kastede Turpal med en flyvende mare omtrent et minut inde i kampen. En 4-0 føring er svær at indhente og endnu sværere når man står over for så stærk en modstander, der bestemt ikke giver ved dørene. Turpal der nu blev tvunget i offensiven kunne indkassere 1 point for passitivitet hos modstanderen, men offensiviteten blev udnyttet og Datunashvili fik vendt Turpal til 2 points. Med en stilling på 6-1 og kort tid tilbage af kampen måtte Turpal gå all-in, men lykkedes blot at indkassere et enkelt point for at skubbe modstanderen ud af ringen. 

Oliver Krüger

Oliver der ligesom Turpal var i aktion på turneringens første dag, kom godt fra start mod japanske Yabiku med 3-1. Japaneren kunne dog desværre i løbet af fuld tid både udligne og tilegne sig yderligere et point således kampen endte med et dansk nederlag i 1/16-delsfinalen for 77 kg vægtklassen. Japaneren blev slået ud af kinesiske Liu i den efterfølgende kamp, og derved endte Olivers VM med blot en enkelt kamp.

Det blev et ligeved og næsten for begge Thrott-brydere ved dette års VM. I sin kvalifikationskamp kom Oliver Marco...

Slået op af Brydeklubben ThrottSøndag den 11. september 2022

(Optagelse fra Brydeklubben Throtts Facebookside)

Mathias Bak

Mathias mødte i kvalifikationsrunden serbiske Kajaia. Mathias må se sig slået trods sit forsøg i kampens sidste sekunder på at lave et kast fra stående. Forsøget endte med at Mathias blev rygvendt kortvarigt og kampen endte 5-1. Mathias overmand tabte sin efterfølgende kamp med svimlende 8-0, og derved blev Mathias slået ud af turneringen.

Se mere...

Du kan se eller gen-se kampene samt nærstudere resultaterne på United World Wrestling.

Du kan se vores billeder og dækning af VM i øvrigt, på vores Facebookside samt Instagram. Husk at klikke "synes godt om" på vores sociale medier, således du modtager opdateringer om dansk brydning.


af Michael Yde - 12.09.2022