Nyt styrket dansk-norsk elitesamarbejde

Frem mod EM i april skal det norske landshold i brydning støttes og vejledes af det danske landstrænerteam

Sportschef Thor Hyllegaard og Landstræner Szymon Kogut optrapper det i forvejen tætte samarbejde med det norske landshold i brydning, frem mod de europæiske mesterskaber i april. Ved det midlertidige samarbejde sikres det norske brydeforbund en tovholder for landsholdet - en rolle der har været ubesat siden november.

Sammen skal Thor og Szymon løfte det sportslige ansvar for det norske seniorlandshold i samarbejde med "Olympiatoppen" der er den norske pendant til Team Danmark. De to herrer kommer dog ikke til at stå alene med ansvaret. Pål-Erik Gundersen er ansat som assisterende træner og Stig-André Berge overtager nu i stedet ansvaret for de norske ungdoms- og juniorbrydere.

Det norske brydeforbund vil løbende arbejde videre på at rekruttere en ny landstræner med base i Oslo. De forventer at kunne have gjort dette inden foråret er ovre. 

(Landstræner Szymon Kogut og Sportschef Thor Hyllegaard flankerer Turpal Bisultanov til VM i Serbien 2022. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Dansk/norsk win win

"Det er glædeligt at Vi i den kommende periode kan styrke det i forvejen tætte dansk-norske samarbejde på elitesiden. Vi ser frem til at hjælpe det norske landshold i den nærmeste fremtid. De danske landsholdsbrydere har været inddraget i beslutningsprocessen om den kommende løsning - alle har taget godt imod forespørgslen fra det norske brydeforbund. Vi venter allerede det norske landshold næste gang på det nationale kraftcenter senere på måneden" udtaler formand Palle Nielsen.

Læs også:

"Danske brydebosser skal dobbeltjobbe: Hjælper til i Norge" - BT 9. januar 2023


af Michael Yde - 10.01.2023