Fire seedninger og ingen finaler: UWW godkender nyt format til de olympiske kvalifikationer i 2024 

United World Wrestling har godkendt et nyt format til de kontinentale og verdenskvalifikationer til OL i Paris.

Alle fem kvalifikationstævner til OL i Paris vil have fire seedninger i hver af vægtklasserne og ingen guldmedaljekampe.

Kvalifikationscyklussen begynder med de Panamerikanske Kvalifikationer i Acapulco, Mexico fra 28. februar til 1. marts. Det vil blive efterfulgt af de Afrikanske og Oceaniske Kvalifikationer i Alexandria, Egypten fra 22.-24. marts, Europæiske Kvalifikationer i Baku, Aserbajdsjan fra 4.-7. april og de Asiatiske Kvalifikationer fra 19.-21. april i Bishkek, Kirgisistan. Den Verdensolympiske kvalifikationsrunde vil blive afholdt i Istanbul, Tyrkiet fra 9.-12. maj.

Ingen finalekampe

For de fire Kontinentale Kvalifikationer vil semifinalerne fungere som Paris OL-kvalifikationskampe. Der vil ikke blive afholdt placeringskampe, bronze og guldmedaljekampe under disse kontinentale begivenheder. Finalisterne i hver af de seks olympiske vægtklasser vil sikre en plads til Paris-legene, og der vil ikke blive tildelt andre kvoter ved disse konkurrencer.

Morgen sessionen vil indeholde kampe indtil kvartfinalerne efterfulgt af en pause og semifinaler om aftenen. Vinderne af disse semifinaler vil sikre deres land en plads til Paris-legene.

(67Kg GR - Moustafa Hussein Fathy ALAMELDIN (EGY) df. Gaspar TERTERYAN (ARM). Foto: UWW)

Det bliver lidt anderledes ved Verdenskvalifikationen...

For Verdenskvalifikationen vil semifinalerne fungere som Paris OL-kvalifikationskampe, og vinderne af disse semifinaler vil sikre en kvoteplads til OL. De to vindere af bronze-medaljekampene vil konkurrere om den tredje kvote i hver vægtkategori. Der vil dog stadig ikke blive afholdt guldmedaljekampe under denne konkurrence.

Det vil blive afholdt i en to-dags format med placeringskampene planlagt til den anden dag. Alle deltagende brydere på dag to skal deltage i vejning og bryde i placeringskampene for at nå til bronze-medaljekampen. Bronzemedaljerne vil derefter kæmpe om at vinde en billet til Paris OL.

Den første kvalifikation til OL i 2024 blev opnået ved verdensmesterskaberne i september i Beograd, hvor 90 brydere modtog kvoter til legene.

144 brydere vil forsøge at kvalificere deres lande til Paris OL 2024 ved Pan-Am, Afrika & Oceanien, Europæiske og Asiatiske Olympiske Kvalifikationer, mens 54 flere vil sikre sig en plads ved Verdensolympiske Kvalifikation i Istanbul, Tyrkiet.

Du kan se OL-kvalifikationskampene på UWW+

Alle kampe fra de Olympiske Kvalifikationer vil blive live vist på UWW+. Du kan finde flere detaljer på uww.org.


af Maskinoversættelse - Pressemeddelelse fra United World Wrestling Press - 28.02.2024