Fredrik Bjerrehuus til OL-kvalifikationsstævne i Mongoliet

Fredrik rejste lørdag til Mongoliet for at deltage i det første af to OL-kvalifikationsstævner, hvor der kommer deltagere fra hele verden. Alle brydere kommer med samme mål som Fredrik - billetten til OL skal i hus!

Kvalifikationsstævnet foregår i Buyant-Ukhaa Sports Palace i byen Ulaanbaatar, der ligger højt oppe i bjergene. Endvidere er der en tidsforskel på 7 timer, så Fredrik er rejst afsted i god tid således han kan nå at tilpasse sig højderne og tidsforskellen. Men det er ikke skidt det hele - til dette "verdens-OL-kvalifikationsstævne" gives der nemlig OL-billetter til både 1., 2. samt een 3. plads. Den opmærksomme læser med kendskab til brydning vil nok undre sig hermed, dersom der altid kåres to vindere i bronze-finalen. Forklaringen hertil er, at de to bronzevindere mødes i en sidste afgørende kamp, hvor vinderen af kampen opnår en OL-billet.

Fredrik er godt kørende i år

Med sejre over VM bronzevinderen i 71 kg Zakarias Tallroth, samt den regerende europamester og bronzevinder til european games Levai fra Slovakiet, er Fredrik ganske stærkt kørende i år.

Læs også: "Fredrik Bjerrehuus til tops ved et historisk stærkt Thor Masters"

(Fredrik Bjerrehuus øverst på præmieskamlen. Foto: PL-Photo.dk)  

Læs om de danske bryderes kvalifikation til OL i Rio på ol2016.dif.dk

Live videostreaming for natteravnene

Hvis man vil følge Fredriks indledende kampe, skal man være lidt af en natteravn, for han kæmper nemlig fredag d. 22. april fra kl. 02:00 dansk tid. Finalerne kan de fleste være med på, de starter nemlig kl. 11:00 dansk tid. Som altid kan kampene følges live på United World Wrestlings hjemmeside.

 

(Assisterende landstræner Håkan Nyblom og landsholdsbryder Fredrik Bjerrehuus.)

Assisterende landstræner Håkan Nyblom rejste direkte fra Serbien, hvor han få dage forinden hjalp Tobias Fonnesbek og Anders Ekstrøm med deres OL-kvalifikation. Fredrik og ham mødtes i Moskva, for derefter at rejse sammen videre til Mongoliet.

Håkan Nyblom og Fredrik Bjerrehuus vender hjem mandag d. 23. april. Den 2. og sidste OL-kvalifikation for hele verden afholdes d. 6.-8. maj i Istanbul. Her deltager Tobias Fonnesbek og (såfremt det er nødvendigt) Fredrik Bjerrehuus.

Held og lykke til Fredrik herfra! #AllForRio


af Michael Yde - 17.04.2016