Det Nationale Kraftcenter er åbnet

Kulturudvalgsformand for Guldborgsund Kommune Martin Lohse, kunne igår klippe snoren over til Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter, og dermed indvi et nyt centrum for den danske brydeelite

Efter halvandet års arbejde, kunne værtsklubben BK Thor igår afholde åbningsreception for Danmarks Brydeforbunds Nationale Kraftcenter. Guldborgsund Kommunes Kulturudvalgsformand Martin Lohse var flankeret af kraftcenterets 19 brydere, da han havde æren af at klippe snoren, og dermed indvi den største elitesatsning i dansk brydning de senere år. Udover kraftcenterets brydere, var også landstrænerne der skal træne dem til hverdag, samt repræsentanter fra de omkringliggende brydeklubber samt Danmarks Brydeforbund tilstede.

De nye brydere på kraftcenteret bliver tilbudt hjælp med at finde studie, arbejde samt at finde en bolig. Dette er blot en lille del af det samlede tilbud, som bryderne modtager når de bliver optaget på NKC. 

(Fra brydeklubben Thors Facebookside)

Tillykke til dansk brydning

Jeg er glad, stolt og taknemmelig for, at det igen er muligt at samle dem, som vil mere med deres brydning, dem som som drømmer stort, ét sted. Processen frem til åbningsdagen har været brolagt med megen skriveri og debat. Jeg håber naturligvis at trods uenighederne, at vores nationale kraftcenter kan få arbejdsro, komme i gang med træningen og bygge videre på et succesfyldt år på den internationale scene. Der skal lyde en stor tak til Guldborgssund Kommune for at bevare troen på projektet. Vi vil også udtrykke vores anerkendelse til værtsklubben BK Thor N, når I siger ja til dette samarbejde. Sidst men ikke mindst skal der lyde en stor tak til alle sponsorerne omkring NKC.

-Palle Nielsen, formand i Danmarks Brydeforbund

Læs mere:

"Drømmen blev til virkelighed" - Folketidende 02-09-16

"33 dage til officiel åbning af NKC" - Brydning.dk 30-07-16

"66 dage til det nationale kraftcenter åbner" - Brydning.dk 27-06-16

"99 dage til NKC åbner" - Brydning.dk 24-05-16


af Michael Yde - 02.09.2016